Altres debats

 • Se’n sortirà Uber?

  Uber és una empresa nascuda per posar en contacte conductors particulars amb demandants de transport individual a través d’una aplicació informàtica i funciona a més de 400 ciutats a tot el món. La història d’Uber a Espanya és complexa...

 • S’incrementa la mortalitat el primer trimestre del 2016

  El RACC ha avaluat l’accidentalitat viària durant el primer trimestre de l’any, la qual cosa ha permès posar de relleu que, fins al dia 28 de març del 2016, hi ha hagut un increment de la mortalitat del 9,2% a Espanya respecte l’any 2015.

 • Avancen les flotes elèctriques

  Programes europeus com l’I-CVUE fomenten el canvi de flotes dièsel a flotes elèctriques.

 • Cas Volkswagen: quatre claus per entendre’l millor

  Ha passat poc més d’un mes des que va esclatar l’escàndol del trucatge de les emissions de gasos dels motors dièsel de Volskwagen i les conseqüències econòmiques i de reputació per a la marca alemanya i per a tot el sector de l’automòbil tot just acaben de començar.

 • Cas VW: mai més res no serà igual

  L’escàndol de Volkswagen relatiu al frau en la mesura de les emissions de gasos de vehicles dièsel venuts als Estats Units ha destapat un dels casos més greus que ha afectat la indústria del automòbil en molt anys i que, de moment, ja s’ha cobrat la dimissió del president de la companyia.

 • Educació viària obligatòria i avaluable per a una nova ètica de la mobilitat?

  Coincidint amb el tram final del curs escolar, el 27 de maig passat la Comissió sobre Seguretat Viària i Mobilitat Sostenible del Congrés dels Diputats va aprovar per unanimitat una proposició no de llei que demana que l’educació viària sigui una unitat didàctica específica, avaluable i obligatòria tant a l’educació primària com a la secundària.

 • El cotxe connectat: el que no saps i està passant

  Els cotxes connectats són una realitat que ha vingut per quedar-se. Però, què és un cotxe connectat? Quina és l'oferta de serveis actualment disponibles? Quins són els reptes tècnics, legislatius, estratègics? Quins són els actors implicats en la seva cadena de valors, a part dels mateixos fabricants de cotxes? Quines són les oportunitats i les palanques que n’impulsaran el desenvolupament massiu? I quines són les amenaces de privacitat o de seguretat?

 • Feminitzar la conducció, per què no?

  Són les dones més prudents com a conductores? Es tracta d’un tòpic o és una realitat constatada? És la seva actitud personal al volant un factor positiu de diferenciació?

 • Clarobscurs en el balanç d'accidentalitat a les carreteres

  Les xifres provisionals sobre víctimes d'accidents de circulació en vies interurbanes facilitades per la Direcció General de Trànsit (DGT) han suposat una brusca i inesperada alteració de la tendència a la disminució sostinguda constatada en els darrers anys.

 • Autopistes de peatge: el desfici del canvi de mil•lenni

  El desenvolupament de la xarxa viària d’alta capacitat i de peatge a Espanya es remunta a finals de la dècada dels seixanta, quan es van atorgar les primeres concessions per a la seva construcció i explotació.