Pere Navarro: "La seguretat viària és el motor de transformació de la societat
08 de novembre de 2011
Nou comentari 3 comentaris
Gairebé un centenar de persones han assistit a la Tribuna "Accidentalitat de les motos a Madrid, anàlisi i solucions", en la qual el director general de trànsit, Pere Navarro, ha donat unes pincellades sobre el present i futur de la seguretat viària sobre dues rodes.Més imatges de l'acte a l'àlbum de Flickr (clicar imatge)Més imatges de l'acte a l'àlbum de Flickr (clicar imatge)

Xifres dramàtiques:
A Espanya, moren 400 motoristes a l'any. Ha destacat que al llarg d'aquests deu anys han baixat els accidents en tot tipus de vehicles menys en motos.

ABS motos: Ha destacat aquesta tecnologia com a un dels avenços més importants en matèria de seguretat.

Moto elèctrica: Considera que s'imposarà amb força, tenint en compte que les motos no necessiten promoció perquè per sí mateixes s'han consolidat com auna alternativa als cotxes i al transport públic.


Cursos de conducció segura: Anima a regalar-los per Nadal per la seva gran utilitat.

Deures per a la propera legislatura
Defensa una reforma durant la propera legislatura dels òrgans vinculats amb la seguretat viària.

Pedro Calvo, el que està fet i el que queda per ferMés imatges de l'acte a l'àlbum de Flickr (clicar imatge)Més imatges de l'acte a l'àlbum de Flickr (clicar imatge)

Per la seva banda, el Delegat de Seguretat de l'Ajuntament de Madrid, Pedro Calvo, ha descrit les accions realitzades i pendents de realitzar per part de l'Ajuntament de Madrid de cara a promoure l'ús d'aquest mitjà de transport:

Mesures adoptades: A Alguns passos de vianants amb semàfor s'ha eliminat la pintura del ferm, es permet a les motos circular pel carril bus i s'han augmentat les places d'aparcament reservades.

Mesures que es portaran a terme "durant els propers anys": Creació d'un carril bus-VAO a la M30, més protecciones a les barreres de seguretat.

Mesura que "dessitjaris que s'apliqués": Modificació de la normativa de circulació que permeti zigzaguejar entre els cotxes o transitar pel voral als embussos.

Documentació

Vídeo. Infraccions de trànsit amb major risc per als motoristes