Tribunes

 • La connexió del tramvia a Barcelona: oportunitat, traçat i alternatives

  La connexió del tramvia a Barcelona: oportunitat, traçat i alternatives

  La Tribuna RACC ha recollit l’opinió de sis experts en arquitectura urbana, mobilitat, economia aplicada i ciutat sobre la proposta d’unir el tramvia per l’avinguda Diagonal de Barcelona.

 • 22 Fòrum Barcelona de Seguretat Viària

  22 Fòrum Barcelona de Seguretat Viària

  Sota el títol de "Convivència i seguretat viària, un repte compartit", el 25 de novembre es va celebrar a Barcelona el XXII Fòrum de Seguretat Viària. Els ponents de la jornada van tractar el tema de la convivència a l'espai públic a partir d'exemples de solucions innovadores que ciutats d'arreu del món estan implementant en favor del respecte, el compromís i la convivència en l'entorn urbà.

 • 21 Fòrum Barcelona de Seguretat Viària

  21 Fòrum Barcelona de Seguretat Viària

  El XXI Fòrum de Seguretat Viària, celebrat a Barcelona el 18 de novembre, va abordar les conseqüències i reptes de la integració dels vehicles de dues rodes en la mobilitat urbana arran l'espectacular augment del parc de motos i ciclomotors a la capital catalana durant l'última dècada.

 • iMobility Challenge a Barcelona

  iMobility Challenge a Barcelona

  iMobility Challenge va presentar el 9 d'octubre a Barcelona els principals sistemes intel·ligents per a vehicles a legisladors, professionals de la indústria de l'automòbil i experts en mobilitat. Entre les tecnologies presentades destaca el sistema de frenada d’emergència autònoma (AEB).

 • Les superilles a debat

  Les superilles a debat

  El Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya (CCIP) i el RACC van organitzar aquesta jornada per entendre millor el projecte de creació de superilles al districte de l'Eixample de Barcelona.

 • Qualitat de l'aire 2012. Millora de la gestió ambiental de flotes de vehicles

  Qualitat de l'aire 2012. Millora de la gestió ambiental de flotes de vehicles

  A aquesta jornada es va presentar el Balanç de qualitat de l'aire de Catalunya 2012

 • Jornada tècnica: Plans de Desplaçament d’Empresa

  Jornada tècnica: Plans de Desplaçament d’Empresa

  Aquesta jornada explora les oportunitats i millores que suposen l’aplicació del Pla de Desplaçaments d’Empresa (PDE) tant pel treballador/a com per l’empresa. Consulta la documentació presentada pels ponents.

 • 19 Fòrum Barcelona de Seguretat Viària

  19 Fòrum Barcelona de Seguretat Viària

  En la seva XIX edició, el Fòrum Barcelona de Seguretat Viària vol contribuir a la consecució dels objectius de reducció de la sinistralitat tot obrint un debat entre els millors especialistes nacionals i internacionals en matèria de seguretat viària, per posar en comú propostes i donar a conèixer polítiques i bones pràctiques centrades en l’àmbit urbà.

 • Fiscalitat automòbil

  La reforma de la fiscalitat de l'automòbil, una palanca per a la reactivació econòmica

  El RACC, a aquesta Tribuna, reclama una reforma estructural dels impostos vinculats a l’automòbil per incentivar la demanda i reflotar un sector econòmic que és estratègic per Espanya.

 • Accidentalitat de les motos a Madrid

  Pere Navarro: "La seguretat viària és el motor de transformació de la societat

  Gairebé un centenar de persones han assistit a la Tribuna "Accidentalitat de les motos a Madrid, anàlisi i solucions", en la qual el director general de trànsit, Pere Navarro, ha donat unes pincellades sobre el present i futur de la seguretat viària sobre dues rodes.